Elérhető a KIFÜ termék-minőségbiztosítás módszertani ajánlása

A KIFÜ az ÁROP 1.1.17. projekt keretében hiánypótló módon számos projektmenedzsment módszertani leírást állított össze és tett közzé.

A folyamatszintű feladatok módszertani megalapozásán túl az IT tárgyú kiemelt projektek megvalósítása során hangsúlyos feladat az átvételre kerülő szakmai eredménytermékek minőségbiztosítása is.

E témakör feldolgozása, mind az igény, az elvárások megfogalmazása, mind a minőségbiztosítási szolgáltatás megvalósítása oldaláról hasznos ismeret projektvezetők számára.

A dokumentum célja, hogy a kormányzati informatikai fejlesztések irányítói, felügyelői és szabályozói számára olyan minőségmenedzsment módszertani támogatást nyújtson, mely elősegíti feladataik hatékonyabb, megalapozottabb és átláthatóbb végrehajtását. A leírás a közigazgatási projektmenedzsment feladatokhoz kapcsolódó termék-minőségbiztosításhoz nyújt segítséget, elsősorban az informatikai projektekre vonatkozóan.

A dokumentumban a közigazgatás igényeit szem előtt tartva bemutatásra kerülnek a szakmailag igen specifikus termékminőség vizsgálat legfontosabb szempontjai, így különösen az elvárások, a megoldások, a legjobb gyakorlatok, általános tapasztalatok, valamint a kerülendő lépések.