Bemutatkoztunk az Infotér konferencián

November 8-án 12 órakor legördült a függöny a KIFÜ színpadán. Szijártó Zoltán elnök úr zárszavában megköszönte az érdeklődők jelenlétét, elmondta, hogy úgy véli, hogy az Infotér konferencia színes és színvonalas programsorozatához sikerült hozzáadni egy alapvetően gyakorlati szemléletű projektbemutató sorozatot, amely során olyan kulcsprojekteket mutattak be – egyes esetekben éles üzemben is – a KIFÜ munkatársai, amelyek meghatározóak lesznek a közigazgatás és az állampolgárok viszonyában. Ilyen az elektronikus fizetés megújítása, vagy a 112-es segély hívószámhoz kapcsolódó bevetésirányítási háttér megteremtése.

Szijártó Zoltán a közbeszerzésekről szóló kerekasztal beszélgetést és vitát tanulságosnak és folytatandónak tartja, kiemelve, hogy a KIFÜ elérte az alapvető célt: sikerült bemutatnia azt a tevékenységet – módszertant és informatikai támogató eszközöket, amellyel a projektgazdák munkáját segítjük a projektek menedzselésében.

Az első nap tapasztalatait Kópiás Bence elnökhelyettes úr foglalta össze egy interjú során, amelyben a közbeszerzések változó szabályozási környezetével kapcsolatban Dr. Jánosi Andrea közbeszerzésekért felelős helyettes államtitkár asszony is fontos trendekre hívta fel a figyelmet. A másfél nap során összesen 10 előadást és egy kerekasztal beszélgetést tekinthettek meg az érdeklődők.

A KIFÜ színpad előtti nézőtér mindig tele volt, az előadásokat élénk beszélgetések kísérték a terem előterében. A konferencia során a KIFÜ igyekezett felmérni az általa menedzselt programok ismertségét. A felmérésből kiderült, hogy a legismertebb projekt az Elektronikus fizetés – amelynek működését élőben tekinthették meg az érdeklődők-, ezt követi az ESR-112 és az Önkormányzati ASP projekt.

 

A KIFÜ jelenlét célja volt az is, hogy olyan szakembereknek is bemutatkozzon a szervezet, akiknek még nincs tapasztalatuk a KIFÜ tevékenységével kapcsolatban. Ez a törekvés sikeresnek mondható, hiszen a felmérés alapján a KIFÜ színpad látogatóinak 31%-a nem állt korábban kapcsolatban a  KIFÜ-vel, a jelenlévők 23%-a 1-2 éve, 16%-a 3-5 éve, 10%-uk pedig több mint öt éve követi a KIFÜ működését (további adatok: kevesebb mint egy éve ismeri a KIFÜ-t 20%).