Az állami hálózatok volt a KIFÜ-színpad idei témája az Infotéren

Immár ötödik alkalommal vett részt a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) az Infotér Konferencián önálló programmal. A KIFÜ-színpad, mint eddig minden évben, idén is egy aktuális téma köré épült. Ez alkalommal az állami infrastruktúra-hálózatok jelenét és jövőjét vették górcső alá a szakemberek. Itt hallhatott a szakmai nyilvánosság először az ügynökség által fenntartott és fejlesztett Digitális Jólét Gerinchálózatról, valamint a köznevelési intézmények alap-infrastruktúrájaként működő Diákhálóról és az ehhez kapcsolódó legújabb fejlesztésekről. A színpadon szó volt továbbá a Nemzeti Távközlési Gerinchálózatról, a Szupergyors Internet Program tapasztalatairól és a Szuperszámítógépek országos és nemzetközi szerepéről. A KIFÜ-színpad előadásaira most is nagy volt az érdeklődés a szakma prominens képviselői körében.

A színpadot Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg.

A KIFÜ-színpad előadásai a következő linken érhetők el: KIFÜ-színpad előadásai

A rendezvényen a KIFÜ további két érdekes és jelentős programmal is részt vett. Az ügynökség vezetésével megvalósuló „Programozd a jövőd!” projekt keretében létrejött MobilITy – Győr Digitális Élményközpont interaktív bemutatójával, valamint az ASP2 projektben megvalósult elektronikus ügyintézés élő bemutatójával.