50 előadó, 110 előadás, 5500 elért diák: befejeződött a programozd a jövőd! pályaorientációs országos kampánysorozatának első üteme

50 előadó, 110 előadás, 5500 elért diák: befejeződött a programozd a jövőd! pályaorientációs országos kampánysorozatának első üteme

A "Programozd a jövőd! "uniós támogatással megvalósuló kormányzati projekt keretében, hiteles szakmai előadók tolmácsolásában országszerte közel 5500 pályaválasztás előtt álló középiskolás ismerkedhetett az informatikai pályával: a szakirányú felsőoktatási képzésekkel és a szakterületben rejlő karrierlehetőségekkel. 

A világszerte lendületesen fejlődő infokommunikációs  ágazatban egyre több jól képzett felsőfokú végzettségű informatikai szakemberre van szükség. Az uniós támogatással megvalósuló Programozd a jövőd! program keretében ezt a célt szem előtt tartva, az idei felsőoktatási jelentkezések beadási határideje előtt IKT-vállalkozások önkénteseinek részvételével motivációs kampány indult, arra ösztönözve a fiatalokat, hogy továbbtanulási célként az informatika, a gazdaság-informatika, vagy az informatikai mérnök szakokat válasszák.

A február 14-ig zajló kampány keretében több, mint 100 gimnáziumban és szakgimnáziumban 50 önkéntes 16 budapesti és 70 vidéki helyszínen tartott előadást. A vidéki helyszínek az ország minden megyéjét lefedték, a programsorozat közel 5500 pályaválasztás előtt álló fiatalt ért el. Az önkéntesek saját szakmai példáik alapján népszerűsítették az informatikai pályát és elmondták, hogy a projektnek köszönhetően a felsőoktatási intézményekben már a munkaerőpiacon keresett informatikai tudásanyaghoz is hozzájuthatnak a hallgatók. A projekt korábban 21 felsőoktatási intézménnyel és piacvezető IKT-vállalkozásokkal kötött együttműködést annak érdekében, hogy a legkeresettebb informatikai képzési csomagok ingyenesen jussanak el a felsőoktatási intézmények szakirányú képzésein tanuló hallgatóihoz.


További információ az európai uniós forrásból megvalósuló Programozd a jövőd! - GINOP-3.1.1-VEKOP-15-2016-00001 azonosító számú projektről:

Programozd a jövőd! Facebook oldalán: https://www.facebook.com/311GINOP/ 
Programozd a jövőd! weboldalán: http://programozdajovod.hu/