Vezetők

Jelenlegi hely

Szijártó Zoltán, elnök
A Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán szerzett villamosmérnöki és kommunikációs szakmérnöki végzettséget. Pályafutását a Videotonnál kezdte programozóként, majd 1991-től a Hírközlési Főfelügyeletnél volt informatikai igazgató. 2003-ban az ECSC Kft-nél vállalt munkát, 2007-ben pedig a Vám- és Pénzügyőrségnél kapott informatikai vezetői beosztást, majd innen került a KIFÜ-höz, és lett 2012-ben az ügynökség elnöke. A hazai informatika és hírközlés területén nyújtott kimagasló szakmai teljesítményéért 2013-ban Puskás Tivadar-díjat kapott.

Dr. Kópiás Bence, projektekért felelős elnökhelyettes
Az ELTE Állam és Jogtudományi karán szerzett jogász végzettséget. Pályafutását a Belügyminisztériumban önkormányzati területen kezdte, ahol e-közigazgatás témákkal foglalkozott. 2007-től a Miniszterelnöki Hivatal Elektronikus Közigazgatás-Központjában a stratégiai tervezésért, valamint projektek előkészítéséért volt felelős. 2010-ben lett a KIFÜ főosztályvezető-helyettese. 2011 óta elnökhelyettesként az ügynökség uniós és hazai projektjeiért felelős. 2015-ben a nemzeti fejlesztési minisztertől Információs Társadalomért szakmai érmet kapott. 2018-ban a Hírközlési és Tudományos Egyesület Ezüst jelvénnyel jutalmazta.

Kongó Krisztián, infrastruktúráért felelős elnökhelyettes
A Gábor Dénes Műszaki Informatikai Főiskolán szerzett informatikus mérnöki diplomát. Szakmai pályafutását 1999-ben a Kopint-Datorg Zrt-nél tanácsadóként kezdte vállalatirányítási rendszerek bevezetésével. Később programozóként, rendszerszervezőként, majd projektvezetőként komplex, integrált rendszerek kialakításában vett részt. 2005-től a Vám- és Pénzügyőrségnél majd utódszervezeténél a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál volt programozó, rendszertervező, 2007-től pedig fejlesztési és integrációért felelős vezető. 2016-ban lett a KIFÜ infrastruktúráért felelős elnökhelyettese.

Dr. Lantos Ottó, gazdasági igazgató
Felsőoktatási tanulmányait követően 12 éven át az Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Karán oktatott, és emellett 2004-től belső ellenőrként, szakértőként is tevékenykedett. 2012-től lett a Törökbálinti Polgármesteri Hivatal pénzügyi irodavezetője. 2016-ban került a KIFÜ-höz szakértőként, ahol két hónappal később, 2017. január 1-jétől az ügynökség gazdasági vezetői feladatainak ellátására kapott megbízást.