Sikerrel zárult a „Hálózatfejlesztés támogató monitoring rendszer (HTMR) létrehozása” elnevezésű kiemelt projekt

Sikerrel zárult a „Hálózatfejlesztés támogató monitoring rendszer (HTMR) létrehozása” elnevezésű kiemelt projekt

2018-01-29

2018. januárjától elérhető a Szupergyors Internet Program pályázatainak földrajzi és gazdasági összehangolására alkalmas komplex és naprakész térinformatikai rendszer. A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) vezetésével készült fejlesztés 2,540 milliárd forint, vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósult meg, a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program KÖFOP-2.3.2-VEKOP-15 „Hálózatfejlesztést támogató Monitoring Rendszer (HTMR) létrehozása” című konstrukció keretében.

 

A Digitális Nemzet Fejlesztési Program (DNFP) 1631/2014. (XI. 6.) Korm. határozatban foglaltaknak megfelelően került kialakításra a Hálózatfejlesztés Támogató Monitoring Rendszer (HTMR), amely lehetővé teszi a 30 Mbps sebességű internetkapcsolatot országosan garantáló Szupergyors Internet Program (SZIP) pályázatainak hatékony koordinálását. A SZIP jelentős gazdasági súlya, földrajzi kiterjedtsége, a közreműködők magas száma, valamint a megvalósítás több éves időtartama indokolta a műszakilag és logisztikailag komplex technikai rendszer fejlesztését.

 

A magas rendelkezésre állással, 0-24 órában működő HTMR külön felületet biztosít a projekt munkatársak és az internet szolgáltatók számára, akik egyedi online azonosítást követően férhetnek hozzá a rendszerhez. A felhasználók támogatását, valamint az alkalmazások karbantartását és tesztelését a KIFÜ szakképzett alkalmazotti gárdája látja el, akik a főbb felhasználási jogosultságokat is kezelik.

 

A rendszer a pályázatok kiírásától kezdve, a pályázati adatok rögzítésén keresztül, a beérkezett pályázatok értékelését is elérhetővé teszi. A projekt haladását aktuálisan követő adatbázisa, egységes tervezéstámogató rendszere, és egyéb korszerű informatikai megoldásai által, a Szupergyors Internet Program hálózat tervezését és kivitelezését napra készen lehet követni, jegyzőkönyvezni. Az eredmények számtalan hasznos riport formájában lekérhetők, archiválhatók.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
A projekt címe: SZIP - Hálózatfejlesztés Támogató Monitoring Rendszer (HTMR) létrehozása
A projekt azonosító száma: KÖFOP-2.3.2-VEKOP-15-2016-00001